Petar Vrkljan, prof. kemije

Autor i voditelj obrazovnih programa: Razboriti kemičar i Odgoj i obrazovanje mladih kroz učenje kemije

Petar Vrkljan, prof. kemije, savjetnik u mirovini, autor i voditelj programa, nastavnik sa 40 godina rada u nastavi s gimnazijskom populacijom učenika, sudionik smotri i natjecanja mladih kemičara RH.

Dugogodišnji suradnik na raznim seminarima Agencije za odgoj i obrazovanje gdje je održao na desetke nekih od radionica koje će biti dio ovoga programa. Nastavnici su u većini slučajeva bili iznimno zadovoljni i načinom izvođenja radionica i predavanja kao i odabranim temama (veći dio u ovom programu). Neke od radionica spomenutoga stručnjaka su njegovo autorsko djelo.

On je jedini nastavnik u RH koji je objavio svoj rad u vodećem međunarodnom časopisu kemijskoga obrazovanja Journal of Chemical Education. Njegov rad nosio je naslov „Kinetics and Mechanism of Iodide Oxidation by Iron (III): A clocks Reacion Approach.“ J.Chem.Educ.2008, 85,1123-1125.

Vrlo aktivan član nastavne sekcije Hrvatskoga kemijskoga društva. Održao je zajedno sa svojim suradnicima 31 seminar e-škole diljem RH.

Petar Vrkljan je nastavnik koji je tijekom svoga radnoga vijeka stekao iskustvo rada u osnovnoškolskoj, srednjoškolskoj i visokoškolskoj nastavi kemije.

Preuzmite letak u PDF formatu

Ovdje možete preuzeti na svoje računalo letak u PDF formatu (1.2 MB) sa obrazovnim programima za školsku godinu 2010./2011.

Preuzmi letak

Programi u PDF formatu

Razboriti kemičar

Odgoj i obrazovanje mladih
kroz učenje kemije

Bioindikatori u prirodi

Likovne radionice za
školsku djecu

Preuzmi program

Kako se prijaviti za programe?

Produžetak roka prijava za obrazovne programe

Objavljeno: 27.09.2010.

Rok za prijave za obrazovne programe je produžen do 30.09.2010. Pročitaj više

Program "Razboriti kemičar" počinje se realizirati 5. i 6. listopada 2010.

Objavljeno: 16.09.2010.

Program će se realizirati u 2 grupe: u OŠ Petra Zrinskoga, Krajiška ulica br. 9., Zagreb i u OŠ Sesvetski Kraljevec, Školska 10, Sesvete. Pročitaj više

O udruzi

Glavna aktivnost Udruge je organiziranje obrazovnih programa vezanih uz učenje i poučavanje. Udruga je osnovana 2008. godine i okuplja tim stručnjaka sa dugogodišnjim obrazovnim i pedagoškim iskustvom, kako bi zainteresiranima pomogla primijeniti uspješne načine poučavanja i učenja. Pročitaj više